آیا میدانید بهینه سازی تصویر قبل از آپلود کردن آنها در وردپرس میتواند تاثیر زیادی بر سرعت سایت شما داشته باشد؟ خیلی از مبتدیان هنگامی که سایتی راهاندازی میکنند، بدون اینکه تصاویر را بهینه کنند آنها را در سایت خود آپلود میکنند. این تصاویر با حجم زیادی که دارند سایت شما را کندتر میکنند. با آموزش کامل بهینه سازی تصویر و انجام آنها به صورت مداوم، میتوانید این مشکل را حل کنید.
در این مقاله به شما خواهیم آموخت چگونه تصاویر را بدون کاهش کیفیت، برای افزایش سرعت سایت، بهینه کنید. همچنین افزونههایی معرفی خواهیم کرد که این کار را به صورت اتوماتیک انجام دهد و کار شما را راحتتر کند.
بهینه سازی تصویر چیست؟
بهینه سازی تصویر ، فرآیند تبدیل تصویر به کمترین حجم ممکن، بدون اینکه کیفیت کلی آن کاهش یابد، میباشد. اگرچه شاید با شنیدن عبارت بهینه سازی تصویر فکر کنید انجام این کار دشوار است ولی امروزه انجام این عمل بسیار آسان است. با استفاده از افزونهها و ابزارها میتوانید حجم عکس خود را بدون اینکه کاهش کیفیت محسوسی داشته باشد، تا ۸۰ درصد کاهش دهید.
در زیر نمونهای از یک تصویر بهینهشده و بهینهنشده را مشاهده میکنیم.

بهینه سازی تصویر
همانطور که مشاهده میکنید یک عکس بهینه سازی شده میتواند – مانند این نمونه – ۷۵ درصد حجم کمتری نسبت به عکس اصلی داشته باشد. بدون اینکه از کیفیت آن کم شود.
تکنولوژی بهینه سازی تصویر چیست؟
به زبان خیلی ساده میتوان گفت که بهینه سازی توسط تکنولوژی فشردهسازی “Lossy” و “Lossless” کار میکند. این تکنولوژی باعث میشود حجم عکس بدون کاهش محسوس کیفیت، کم شود.
منظور از بهینه سازی عکس چیست؟
اگر توسط شرکت هاستیگ خود و یا ابزارهای تست سرعت به شما پیشنهاد شد که حجم تصاویر را کاهش دهید، این بدان معناست که احتیاج دارید تصاویر خود را فشرده کرده و برای وب بهینه کنید.
چرا بهینه سازی تصاویر مهم است؟ فواید بهینه سازی تصاویر چیست؟
با اینکه بهینه سازی تصاویر فواید زیادی دارد. اما در زیر مهمترین آنها را لیست کردهایم:
- سرعت سایت افزایش مییابد
- افزایش رتبه در سئو
- نرخ تبدیل بیشتر در فروش و هدایت کاربران به سایت
- صرفهجویی در حجم و پهنای باند (که هزینههای هاست و CDN) را کاهش میدهد.
- افزایش سرعت بکآپگیری و همچنین کاهش حجم مورد نیاز برای بکآپگیری
پس از ویدوئوها، تصاویر بیشترین حجم را بین فایلهای شما دارند. بر طبق مطالعات HTTP archive، تصاویر به صورت میانگین ۲۱ درصد از حجم سایت را اشغال میکنند. از آنجا که میدانیم پرسرعت بودن یک سایت رتبه بهتری در سئو ایجاد میکند و نرخ تبدیل بیشتری نیز از این طریق کسب میشود، بهینه سازی تصاویر کاری است که هر کسبوکار آنلاینی برای موفقیت باید آن را انجام دهد.
شاید برای شما این سوال ایجاد شود که بهینه سازی تصاویر چه تفاوتهایی را در یک سایت میتواند رقم بزند. بر طبق مطالعات Strangeloop یک ثانیه تاخیر در لود شدن سایت میتوانید کاهش ۷ درصدی فروش، ۱۱ درصدی بازدید صفحات و ۱۶ درصدی کاهش رضایت مشتریان را در پی داشته باشد.

فواید بهینه سازی تصاویر
اگر این دلایل برای شما کافی نبود باید بدانید که موتورهای جستجو مانند گوگل علاقه خاصی به سایتهای پرسرعت دارد و به آنها امتیاز بیشتری میدهد. بدین ترتیب با بهینه سازی تصاویر میتوانید به افزایش سرعت سایت دست پیدا کرده و رتبه سئوی خود را تقویت کنید.
چگونه تصاویر خود را برای وب بهینه کنیم؟
کلید موفقیت دربهینه سازی تصاویر پیدا کردن حد وسط بین کمترین حجم ممکن و کیفیت قابل قبول تصویر است.
سه عاملی که نقش مهمی در بهینه سازی تصاویر ایفا میکنند:
- فرمت تصاویر (JPEG – PNG – GIF)
- فشردهسازی (فشردهسازی بیشتر=حجم کمتر)
- ابعاد تصویر (ارتفاع و عرض)
با انتخاب ترکیبی مناسب از این ۳ میتوانید حجم عکس خود را تا ۸۰ درصد کم کنید.
بیایید با جزیئات بیشتری درباره این ۳ مورد صحبت کنیم:
۱. فرمت تصویر
اغلب وبمسترها از سه نوع فرمت استفاده میکنند. JPEG، PNG و GIF. انتخاب مناسب اینها میتواند نقش مهمی در بهینه سازی تصاویر ایفا کند. به زبان ساده میتوان گفت از JPEG زمانی استفاده کنید که تصویر رنگهای زیادی دارد. از PNG زمانی استفاده کنید که عکس شما ساده است و یا نیاز به یک عکس ترنسپرنت دارید. از GIF هم زمانی استفاده کنید که نیاز به انیمیشن دارید.
اگر فرق بین این فرمتها را نمیدانید باید گفت که PNG فرمتی است که فشرده نشده است و به همین دلیل کیفیت بالاتری دارد. در عوض حجم بیشتری را اشغال میکند. از سوی دیگر JPEG فرمت فشرده شده است که اندکی کیفیت را کاهش میدهد تا به طرز قابل توجهی حجم عکس کاهش یابد. در مقابل GIF نیز فقط از ۲۵۶ رنگ، بدون نکات منفی حاصل از فشردهسازی، استفاده میکند که برای انمیشنها عالیست.
۲. فشردهسازی
این مورد نیز تاثیر مهمی در بهینه سازی تصاویر دارد. انواع و درجات مختلفی از فشردهسازی وجود دارد. تنظیمات این دو بستگی به ابزاری دارد که از آن برای بهینه سازی استفاده میکنید. بسیاری از ابزارهای ویرایشگر عکس مانند فتوشاپ، گیمپ و…امکانات داخلی برای فشردهسازی عکس را دارند. حتی میتوانید پس از ذخیره کردن عکس از ابزارهای آنلاینی مانند TinyPNG و یا JPEG Mini، برای فشردهسازی راحتتر تصاویر استفاده کنید.
اگرچه این دو روش را باید به صورت دستی و غیراتوماتیک انجام دهید ولی ما اینها را توصیه میکنیم. همچنین افزونههای متعددی برای وردپرس وجود دارد مانند Optimol، EWWW و Imsge Optimizer و هنگامی که عکسی را برای اولین بار آپلود میکنید آن را فشرده میکنند. بسیاری از مبتدیان و حتی شرکتهای بزرگ ترجیح میدهند از این افزونهها به علت سادگی استفاده کنند. در ادامه این مقاله در مورد این افزونهها صحبت خواهیم کرد.
۳. ابعاد تصویر
معمولا وقتی عکسی را از تلفن یا دوربین دیجتالی خود وارد لپتاپ میکنید دارای رزولوشن بالا و ابعادی طولانی دارد. به صورت نرمال این عکسها حدود سیصد DPI رزولوشن دارند و حداقل ۲۰۰۰ پیکسل ابعادشان است. این عکسهای با کیفیت بالایی که دارند برای چاپ و یا انتشار در دسکتاپ مناسب هستند ولی مناسب وب نیستند. کاهش ابعاد عکس نیز میتواند تاثیر قابل توجهی در در کاهش حجم عکس ایجاد کند. به سادگی میتوانید از ابزارهای تغییر اندازه عکس در کامپیوتر خود استفاده کنید.
به عنوان مثال ما عکسی، با حجم ۱.۸ مگابایت با رزولوشن سیصد DPI و ابعاد ۴۹۰۰ در ۳۲۰۰ پیکسل را بهینه کردیم. ما فرمت JPEG را برای فشردهسازی بیشتر تصویر انتخاب کردیم. ابعاد را نیز به ۱۲۰۰ در ۷۹۵ پیکسل کاهش دادیم. با این کار حجم عکس به ۱۰۳ کیلوبایت تغییر پیدا کرد. و این یعنی ۹۴ درصد کمتر از عکس اصلی.
حال که با سه عامل مهم در بهینه سازی تصاویر آشنا شدیم بیایید ابزارهای بهینه سازی تصاویر را با همدیگر بررسی کنیم.
بهترین ابزارها و برنامههای بهینه سازی تصاویر
همانطور که قبلا بیان کردیم اغلب نرمافزارهای ویرایش عکس قابلیت فشردهسازی را نیز دارند. غیر از این موارد نیز ابزارهای رایگان و قدرتمندی وجود دارد که میتوانند برای بهینه سازی تصاویر، تنها با چند کلیک، به شما کمک کنند.
توصیه میکنیم حتما قبلا از آپلود تصاویر در وردپرس از این ابزارها استفاده کنید. این کار به شما کمک میکند تا در مصرف حجم هاست خود صرفهجویی کرده و همراه با حفظ کیفیت عکس باعث افزایش سرعت سایت خود شوید.
Photoshop
فتوشاپ قابلیت ذخیره تصاویر برای وب را دارد. پس از باز کردن فایل خود در فتوشاپ بر روی گزینه File و سپس Save for Web کلیک کنید. با این کار یک پنجره جدید برای شما باز خواهد شد. در سمت راست این پنجره میتوانید فرمتهای مختلف تصویر را انتخاب کنید. برای فرمت JPEG انواع مختلف کیفیت را مشاهده خواهید کرد. وقتی کیفیتهای مختلف را انتخاب میکنید، همزمان در قسمت پایین سمت چپ نیز میتوانید حجم عکس را مشاهده کنید.

بهینه سازی تصویر با فتوشاپ
GIMP
GIMP که یک ابزار رایگان و متن باز و جایگزین محبوبی برای فتوشاپ میباشد. با این ابزار نیز میتوانید تصاویر خود را برای وب بهینه کنید. نکته منفی این ابزار این است که استفاده از آن به راحتی و سادگی ابزارهای دیگر نیست.
ابتدا باید تصویر خود را در GIMP باز کرده و از منوی File بر روی گزینه Export As کلیک کنید. با این کار پنجره جدیدی برای شما جهت ذخیره تصویر باز خواهد شد. برای فایل خود یک نام جدید انتخاب کنید سپس برروی گزینه export کلیک کنید.

بهینه سازی تصویر با GIMP
با این کار گزینههایی برای خروجی گرفتن از عکس ظاهر میشود. در فرمت JPEG میتوانید درجه فشردهسازی تصویر را انتخاب کنید تا حجم عکس کاهش یابد. سرانجام بر روی گزینه export کلیک کنید تا تصویر شما به صورت بهینه ذخیره شود.
TinyPNG
این ابزار رایگان و تحت وب برای بهینه سازی تصویر ، از یک تکنیک هوشمندانه برای فشردهسازی و کاهش حجم تصاویر شما استفاده میکند. برای کار با این ابزار کافیست به این سایت مراجعه کرده و عکس خود را آپلود کنید.

بهینه سازی تصویر با TinyPNG
سپس این ابزار تصویر شما را فشرده کرده و لینک دانلود را به شما نمایش خواهد داد. از سایت TinyJPG نیز میتوانید برای فشردهسازی تصاویر JPEG استفاده کنید. این سایتها همچنین یک افزونه هم برای فتوشاپ دارند که این دو قابلیت را یکجا جمع کرده است. این دو ابزار API را به توسعهدهندگان، برای تبدیل اتوماتیک تصاویر ارائه میدهند، همچنین برای مبتدیان نیز یک افزونه وردپرس تدارک دیدهاند.
JPEG Mini
این ابزار حجم عکس را بدون کاهش کیفیت، به طرز قابل توجهی کاهش میدهد. حتی میتوانید کیفیت عکس اصلی و فشردهشده را نیز با هم مقایسه کنید.

بهینه سازی تصویر با JPEGmini
از نسخه تحت وب این ابزار میتوانید به صورت رایگان برای بهینه سازی تصویر استفاده کنید. البته نسخه دسکتاپ آن پولی است. همچنین API پولی نیز برای اجرای اتوماتیک این فرآیند در سرور را نیز ارائه میدهند.
ImageOptim
این ابزار که در مک قابل دسترس است، به شما کمک میکند تا تصاویر را، توسط یافتن بهترین درجه فشردهسازی و حذف رنگهای غیرضروری، بدون کاهش کیفیت، فشرده کنید.

بهینه سازی تصویر با ImageOptim
Trimage معادل این ابزار در ویندوز است.
بهترین افزونههای بهینه سازی تصویر در وردپرس
به عقیده ما بهترین روش بهینه سازی تصاویر این است که آنها را قبل از آپلود در وردپرس فشرده کنید. با این حال اگر سایت شما چند تولیدکننده محتوا دارد یا نیاز به یک روش اتوماتیک دارید پس میتوانید از افزونههای وردپرس برای این کار استفاده کنید.
در لیست زیر بهترین افزونههای فشردهسازی عکس را معرفی کردهایم.
- Optimole
- EWWW Image Optimizer
- Compress JPEG & PNG images
- imagify
- ShortPixel Image Optimizer
- WP Smush
- reSmush.it
نکات نهایی بهینه سازی تصویر
اگر عکسهایتان برای وب بهینه نکردهاید، همین الان شروع به این کار کنید. این کار تاثیر زیادی در سرعت سایت شما خواهد داشت و کاربران شما برای این موضوع قدردان شما خواهند بود. همچنین افزایش سرعت سایت باعث بهبود سئوی سایت شما شده و درنتیجه میتوانید رتبههای بهتری در نتایج گوگل به دست آورید.
منبع : wpbeginner