آیا برای شما هم جالب است بدانید که نقشه سایت XML چیست و چگونه میتوانید به وبسایت وردپرس خود اضافه کنید؟ نقشه سایت XML به موتورهای جست و جو کمک میکند تا به راحتی در میان محتوای وبسایت شما حرکت کند. لیستی از تمام محتویات درون سایت با فرمت قابل فهم برای موتورهای جستجو را ارائه می دهد.
بر خلاف نقشه سایت تنظیم شدهای که برای مردم ساخته میشود، نقشه سایت XML معمولا برای بازدید کنندگان سایت قابل مشاهده نیست. در این مقاله از سری مقالات آموزش سئو در وردپرس یار توضیح میدهیم که نقشه سایت XML چیست و چگونه یک نقشه سایت ساده در وردپرس بسازیم.
نقشه سایت XML چیست؟
نقشه سایت XML لیستی از تمام محتویات درون وب سایت شما است که در فایلی با فرمت XML وجود دارد، بنابراین موتورهای جست و جویی مانند گوگل به راحتی میتوانند سرچ کنند و محتویات شما را در فهرست مطالب نشان دهند.
در اوایل دهه ۲۰۰۰، وب سایتهای مربوط به دولت در صفحه ی اصلی وب سایت خود از لینکهایی با عنوان نقشه سایت استفاده میکرد. این صفحه معمولا شامل لیستی از تمام صفحات موجود در وب سایت بود. البته با این که امروزه هنوز سایتهایی هستند که هنوز از نقشه سایت HTML استفاده میکنند، اما به طور کلی استفاده از نقشه سایت تکامل یافته است.
امروزه نقشههای سایت XML به جای HTML توسعه یافتهاند و هدف جدب مخاطب آن به جای افراد و مردم، موتورهای جست و جو است. به طور اساسی، نقشه سایت XML راهی است برای صاحبان وبسایت تا به موتورهای جست و جو دربارهی تمام صفحاتی که در وب سایتشان وجود دارد، بگویند. همچنین به موتورهای جست و جو میگوید که کدام لینک در وب سایت شما مهمتر از لینکهای دیگر است و اینکه هر چند وقت یکبار وب سایت خود را آپدیت و به روز رسانی میکنید.
وقتی که نقشه وب سایت XML رتبه بندی شما را در موتور جست و جو بالا نمیبرد، این اجازه را به موتورهای جست و جو میدهد تا درون وبسایت شما بیشتر بچرخد. این مسئله بدان معناست که میتواند محتویات بیشتری را پیدا کند و در نتایج جست و جو آن را به نمایش بگذارد در نتیجه باعث میشود تا وبسایت در رتبه بندی بالاتر برود.
چرا به نقشه سایت XML نیاز دارید؟
نقشه سایت در بهینه سازی نقطه نظر موتورهای جست و جو به شدت مهم است. نقشه سایت به راحتی و آسانی بر روی رتبهی سایت شما در موتورهای جست و جو تاثیر نمیگذارد. چنانچه پیجی در وب سایت شما وجود داشته ،که در فهرست مطالب موتورهای جست و جو قرار نگرفته باشد، نقشه سایت شرایطی را فراهم میکند تا به موتورهای جست و جو، آن پیج پنهان شده را نشان دهد تا در فهرست مطالب قرار گیرد.
نقشه سایت به شدت برای کسانی که تازه بلاگ زدند یا وب سایت جدید ساختند مفید است زیرا اکثر وب سایت های جدید هیچ بک لینکی ندارند. این موضوع کار رو برای موتورهای جست و جو سخت میکند تا بتواند تمام محتویات درون سایت جدید را پیدا کند.
به همین علت است که موتورهای جست و جویی مانند گوگل و بینگ برای صاحبان وب سایتهای جدید پیشنهاد نقشه سایت در بخش مدیریت ابزار وب ، ارسال میکنند. این موارد به ربات موتور جست و جو کمک میکند تا به راحتی محتوا را پیدا و در فهرست مطالب طبقه بندی کند..
نقشه سایت دقیقا به اندازه ای مهم است که ایجاد یک سایت پر طرفدار مهم است. این گزینه به شما اجازه میدهد تا بخشی از وب سایتتان را که دارای اهمیت بیشتری است و یا بیشتر از موارد دیگر به روز رسانی میشود، برجسته نشان دهید. بنابراین موتورهای جست و جو بر این اساس میتوانند محتویات شمارا ببینند و طبقه بندی کنند. کلیت این موارد باعث میشود تا به صورت کلی رتبه بندی وب سایت شما در موتور جست و جو بهبود یابد.
آموزش ویدئویی نحوه ساخت نقشه سایت
چگونه در وردپرس نقشه سایت بسازیم؟
برای ساخت نقشه سایت XML در وردپرس چندین راه وجود دارد. در ادامه ما به شما دو راه پر طرفدار و جالب را نشان میدهیم تا بتوانید نقشه سایت XML در وردپرس بسازید. شما میتوانید هر کدام از این دو راه را که بیشتر به کار شما میآید انتخاب کنید.
روش اول: ساخت نقشه سایت XML در وردپرس با استفاده از یواست سئو
ساده ترین راه ساخت نقشه سایت XML در وردپرس استفاده از افزونه yoast seo میباشد. این گزینه بهترین افزونه سئو وردپرس میباشد که مجموعه کاملی از ابزار لازم را در اختیار شما قرار میدهد تا پستهای موجود در بلاگ خود را براساس سئو بهینه سازی کنید.
در ابتدا لازم است که افزونه یواست سئو را نصب و فعال کنید. برای جزئیات بیشتر راهنمای قدم به قدم ” نحوه نصب افزونه Yoast به همراه تنظیمات مهم آن ” مطالعه کنید. روی activation بروید، در بخش SEO وارد صفحه General شوید و روی تب Features کلیک کنید. در اینجا صفحه را تا XML sitemap پایین بکشانید و مطمئن شوید که این گزینه را فعال کردهاید.

ساخت نقشه سایت XML در وردپرس با استفاده از یواست سئو
سپس روی گزینه save کلیک کرده تا تغییرات ذخیره شود. برای اینکه ساخت نقشه سایت XML را توسط یواست سئو تائید کنید، میتوانید روی علامت سوال کنار گزینه XML sitemap در صفحه، کلیک کنید.

مشاهده ی نقشه ی سایت
سپس بر روی گزینه See the XML Sitemap کلیک کنید. این گزینه شما را به نقشه سایت XML که توسط یواست سئو ساخته شده است، هدایت میکند.
همچنین شما میتوانید به سادگی با اضافه کردن sitemap_index.xml به انتهای آدرس سایتتان ، نقشه سایت XML خود را مشاهده کنید. به عنوان مثال:
https://www.example.com/sitemap_index.xml

نقشه سایت در yoast seo
یواست سئو برای محتویات محتلف و متفاوت نقشه سایتهای چندگانه میسازد. به صورت پیش فرض نقشه سایتهایی برای پست، پیج، نوشته و طبقه بندیها تولید میکند.
اگر شما فروشگاه آنلاین هم دارید بنابراین برای محصولات شما هم نقشه سایت تولید خواهد شد.
اگر چه وقتی که میخواهید نقشه سایت خود را در موتورهای جست و جو تائید کنید، فقط کافیست فایل نقشه اصلی را در فهرست مطالب تائید کنید . در همین مقاله راجع به اینکه چطور این کار را انجام دهید توضیح خواهیم داد.
روش دوم: ساخت نقشه سایت XML در ورد پرس با استفاده از افزونه نقشه سایت XML گوگل
این روش به کسانی توصیه میشود که نمیخواهند از ویژگیهای نقشه سایت XML یواست سئو استفاده کنند. اول از همه مانند روش اول باید افزونه نقشه سایت XML گوگل را نصب و فعال کنید. برای دانستن جزئیات بیشتر راهنمای اینکه چگونه افزونه وردپرس را نصب کنید؟ را بخوانید.
روی گزینه activation بزنید، افزونه به صورت اتوماتیک برای وب سایت شما نقشه سایت XML تولید میکند. شما میتوانید به سادگی با اضافه کردن sitemap.xml به انتهای آدرس سایتتان، از نقشه سایت خود بازدید کنید. به عنوان مثال:
https://www.example.com/sitemap.xml

ساخت نقشه سایت XML در ورد پرس با استفاده از افزونه نقشه سایت XML گوگل
این افزونه خارج از محدوده بلاگها و وب سایت شرکتها کار میکند. با این حا بهتر است تنظیمات افزونه را چک کنید تا مطمئن شوید چیزی را از دست نمیدهید.
سادست، به setting و سپس به XML sitemap میروید تا به پیکر بندی افزونه دسترسی پیدا کنید.

تنظیمات نقشه سایت
در بخش بالا، افزونه اطلاعاتی از وضعیت خود میدهد. اگر افزونه نتواند هیچ پینگی در موتور جست و جو ایجاد کند، این گزینه به شما اعلام میکند.
میتوانید با بررسی مجدد آپشن پایه، باعث شوید تا افزونه غیر فعال شود و چیزی به موتور جست و جو اعلام نکند ، یا میزان حافظه php را افزایش دهد و یا موارد دیگر. تنظیمات پیش فرض بیشتر برای میزبانی وب وردپرس به کار میآید.
در مرحله بعد، صفحات اضافی را میبینید. در اینجا میتوانید به صورت دستی صفحاتی را به نقشه سایت XML خود اضافه کنید. این روش دستی است به شرط آن که وب سایت شما صفحات ایستای HTML داشته باشد و توسط وردپرسCMS ساخته نشده باشد.

افزودن صفحه به نقشه سایت
سپس میتوانید تعیین کنید که افزونه اولویت را به کدام پست اختصاص دهد. به صورت پیش فرض، براساس تعداد کامنتهایی که یک پست دریافت میکند، اولویت پستها را مشخص میکند.

تعیین الویت برای پست ها
دو بخش بعدی که در صفحه تنظیمات افزونه وجود دارد به شما اجازه میدهد تا محتویات را روی نقشه سایت وردپرس خود قرار دهید و یا رد کنید به عنوان مثال اگر شما دارای یک فروشگاه اینترنتی باشید، تمایل دارید تا محصولات خود را روی سایت بگذارید درنتیجه میتوانید عنوان محصولات را در نقشه سایت خود قرار دهید.

محتویات نقشه ی سایت
در مرحله بعدی میتوانید تناوب و اولویت محتویات را در نقشه سایت تنظیم کنید. تغییر اولویت ها توسط موتورهای جست و جو به عنوان یک گزینه ی جزئی در نظر گرفته میشود که ممکن است این تغییرات و برچسبها براساس شاخصهای موتورهای جست و جو رد و یا تائید شود.

تناوب و اولویت محتویات نقشه سایت
در نهایت یادتان باشد تا روی گزینه update options کلیک کنید تا تغییراتی که انجام دادید را ذخیره کند.
چگونه موتورهای جست و جو را از نقشهی سایت خود مطلع کنیم؟
موتورهای جست و جو در پیدا کردن نقشه سایت تقریبا هوشمندانه عمل میکنند. وقتی که شما محتوای جدیدی را نشر میدهید، یک پینگ به گوگل و بینگ فرستاده میشود تا تغییرات جدید در نقشه سایت شما را اطلاع دهد.
با این حال ما به شما یاداوری میکنیم که بهتر است نقشه سایت خود را به صورت دستی تایید کنید تا مطمئن شوید که موتورهای جست و جو، تغییرات را پیدا خواهند کرد.
تائید نقشه سایت XML در گوگل
کنسول سرچ گوگل ابزاری رایگان است که گوگل در اختیار صاحبان وب سایت قرار داده تا حضور خود را در نتایج سرچ گوگل حفظ کنند. اضافه کردن نقشه سایت شما به گوگل باعث میشود تا به گوگل کمک میکند تا محتویات شما را پیدا کند حتی اگر وب سایت شما جدید باشد. در ابتدا باید وب سایت کنسول سرچ گوگل را پیدا کنید و در آن یک حساب کاربری ایجاد کنید.
سپس باید یکی از انواع دو گزینهای که در اختیارتان قرار میدهد را انتخاب کنید. میتوانید دامنه و یا پیشوند URL را انتخاب کنید. ما به شما پیشنهاد میدهیم که برای راه اندازی آسان، پیشوند URL را انتخاب کنید.

سرچ کنسول گوگل
URL وب سایت خود را وارد کنید و سپس گزینهی ادامه را کلیک کنید.
در مرحله بعدی از شما میخواهد تا مالکیت وب سایت را تائید کنید. چندین روش برای این موضوع وجود دارد که ما به شما استفاده از روش برچست HTML را پیشنهاد میدهیم.

تایید مالکیت وب سایت
به سادگی کد روی صفحه را کپی کنید و سپس در بخش مدیریت وردپرس وب سایت خود، وارد کنید.
در اینجا، لازم است که افزونههای headers and footers را نصب و فعال کنید.
روی activation بزنید، بخش تنظیمات را میبینید. در بخش insert headers and footers صفحه کدی را که پیشتر کپی کرده بودید را در چهارچوب scripts in header وارد کنید.

درج هدر و فوتر
فراموش نکنید که تغییراتی که اعمال کردید را با کلیک بر روی دکمه save، ذخیره کنید. حالا به صفحه کنسول سرچ گوگل بازگردید و روی verify کلیک کنید. گوگل در ابتدا کد تائید شما را بررسی میکند و سپس وب سایتتان را در حساب کاربری کنسول سرچ گوگل اضافه میکند..
نکته: چنانچه کد تائید موفقیت آمیز نبود، لطفا مطمئن شوید که حافظه داخلی را پاک کردهاید و سپس دوباره تلاش کنید.
حالا که شما با موفقیت وب سایتتان را اضافه کردید، بیایید تا به همان صورت نقشه سایت xml را نیز اضافه کنید. براساس داشبور موجود در حساب کاربریتان، باید روی نقشه سایت در ستون سمت چپ کلیک کنید.

نقشه سایت XML
در مرحله بعد، باید بخش آخر نقشه سایت url خود را زیر بخش add a new sitemap وارد کنید و سپس گزینه تائید را بزنید. الان گوگل نقشه سایت url شما را به بخش کنسول سرچ گوگل اضافه کرده است. گوگل بعضی وقتها داخل وب سایت شما میچرخد. بعد از مدتی میتوانید آمار پایه نقشه سایت خود را ببینید.
این اطلاعات شامل تعداد لینکهایی است که گوگل در نقشه سایت شما پیدا کرده، تعدادی در فهرست مطالب قرار گرفته، نسبتی از عکسها در صفحات وب هست و موارد دیگر.

اطلاعات نقشه سایت
تائید نقشه سایت xml شما در بینگ
همانند کنسول سرچ گوگل، بینگ نیز ابزار مدیریت وب خود را در اختیار صاحبان وب سایت قرار داده تا بتوانند وب سایت خود را در موتور جست و جوی بینگ حفظ کنند. برای اینکه نقشه سایت خود را در بینگ اضافه کنید، لازم است وارد وب سایت bing webmaster tools شوید و یک حساب کاربری جدی ایجاد کنید. وقتی وارد شدید میتوانید وب سایت خود را در زیر بخش add new site اضافه کنید.

تائید نقشه سایت xml در بینگ
در صفحه بعدی، باید جزئیات وب سایت خود را نظیر url نقشه سایت خود، وارد کنید.

ابزار های بینگ
روی گزینه submit کلیک کنید و ادامه دهید.
بینگ از شما میخواهد تا کد مالکیت وب سایت را وارد کنید و برای این منظور چندین راه به شما نشان میدهد. ما به شما گزینه meta tag را پیشنهاد میدهیم. به آسانی خط متا تگ را از روی صفحه کپی کرده و در فایل متنی خالی روی کامپیوتر خود پیست کنید.

تایید متا تگ
حالا به وردپرس وب سایت خود بروید و افزونه ی insert headers and footers را در وب سایت خود نصب و فعال کنید .
روی activation بزنید، بخش تنظیمات را میبینید. در بخش insert headers and footers صفحه کدی را که پیشتر کپی کرده بودید را در چهارچوب scripts in header وارد کنید.

افزونه ی insert headers and footers
فراموش نکنید که تغییراتی که اعمال کردید را با کلیک بر روی دکمه save، ذخیره کنید.
چگونه از نقشه سایت XML در سایت خود استفاده کنید؟
حالا که نقشه سایت XML در گوگل تائید شد، بهتر است بدانیم چگونه در وب سایت خود از آن استفاده ببریم. اول از همه باید در نظر داشته باشید که نقشه سایت XML رتبه بندی شما را در جست و جوها بهبود نمیبخشد. با این حال به موتورهای جست و جو کمک میکند تا محتویات را شناسایی کند، سرعت سرچ را تنظیم ، و قابلیت دیده شدن وب سایت شما را در موتورهای جست و جو بهبود بخشد.
لازم است که شما دائما آمار نقشه سایت خود را در کنسول سرچ گوگل بررسی کنید. این مسئله میتواند به شما نشان دهد در چه جاهایی خطا رخ داده و کدام صفحات شما در صفحات جست و جو رد شده است.

بررسی سرچ کنسول
می توانید روی جدولهایی که در زیر نمودار ها قرار دارد کلیک کنید تا URL هایی که از صفحات سرچ مطالب نیستند و یا رد شده اند باخبر شوید.

گزارش نقشه سایت XML
معمولا گوگل ممکن است که از روی محتویات کپی، صفحاتی که محتوا ندارند و یا محتوای کمی دارند، و یا پیج هایی که توسط ربات متن میگذارد و یا متا تگ دارد، بگذرد و آنها را ندید بگیرد.
با این حال اگر به صورت غیر معمول تعداد بالایی از صفحات و محتویات رد شده دارید، شاید بهتر باشد که تنظیمات افزونه سئو خود را چک کنید تا مطمئن شوید مشکلی برای محتویاتتان بوجود نیامده و یا برای تولید محتوا بلاک نشده باشید.
امیدواریم که این مقاله به تمام پرسشهای شما در زمینه نقشه سایت XML پاسخ داده باشد و نحوه ساخت نقشه سایت XML را برای سایت وردپرس خود آموخته باشید. در صورت داشتن سوال و مشکل زیر همین پست برای ما کامنت بگذارید تا در اسرع وقت بهتون کمک کنیم.