آموزش وردپرس رایگان

آموزش رفع خطای 500 Internal Server Error در وردپرس

آموزش رفع خطای 500 Internal Server Error

یکی از رایج ترین خطاهای احتمالی وردپرس، خطای 500 Internal Server Error می باشد که ممکن است برای تمامی مخاطبان وردپرس به وجود بیاید و برای برخی از آن ها رفع این خطا بسیار مشکل و پیچیده باشد. از همین رو می خواهیم به معرفی روش هایی بپردازیم تا با کمک‌ آن ها بتوانید به راحتی از شر این خطا خلاص شوید. با آموزش رفع خطای 500 Internal Server Error با وردپرس یار همراه شوید.

خطای 500 Internal Server Error به چه علت به وجود می آید؟

خطای 500 Internal Server Error یک خطای اختصاصی برای وردپرس تلقی نمی شود. در واقع از این ارور به عنوان یک خطای کلی یاد می شود. به این معنا که علاوه بر وردپرس ممکن است در وبسایت های دیگر با انواع زبان برنامه نویسی و هم چنین برای سیستم های مدیریت محتوایی به وجود بیاید؛‌ از این رو بیان دلیل اصلی به وجود آمدن خطای سرور ۵۰۰ کار بسیار دشواری است همانند اینکه یک پزشک بخواهد مریضی را درمان کند که بیماری و درد او را نمی داند و یا بدون هیچ علائمی به تجویز دارو بپردازد.

با این حال می توان گفت که در اکثر مواقع دلیل اصلی به وجود آمدن این ارور مربوط به عملکرد پلاگین یا قالب می باشد. وجود اختلال در فایل htaccess و محدودیت حافظه PHP از دیگر علت های بروز این مشکل تلقی می شوند. گاهی این خطا به علت وجود مشکلاتی در قسمت مدیریت پیشخوان به وجود می آید. لذا باید دقت داشته باشید که برای برطرف کردن ارور سرور ۵۰۰ وقت خود را صرف بخش های بدون اختلال نکنید.

آموزش رفع خطای 500 Internal Server Error

جهت رفع خطای 500 کافیست یکی از روش های زیر را امتحان کنید.

روش اول: بررسی هر گونه اختلال در فایل htaccess.

در این بخش برای رفع اختلال احتمالی در فایل نام برده، باید نام این فایل را به htaccess_old. تغییر داد. برای تغییر نام فایل مطابق با مراحل زیر عمل نمایید.

روش اول برای رفع خطای 500 Internal Server Error

روش اول برای رفع خطای 500 Internal Server Error

گام اول: در مرحله ی اول باید وارد وب سایت خود شوید. برای این کار می توانید از FTP یا برنامه مدیریت فایل در داشبورد cPanel حساب کاربری هاست خود بهره ببرید. بعد از اینکه وارد سایت خود شدید، فایل htaccess. را در کنار پوشه هایی مانند wp-content، wp-admin و wp-include مشاهده خواهید نمود.

گام دوم: اکنون باید صفحه تنظیمات را باز کرده و در بخش مدیریت وردپرس، گزینه ی ذخیره تغییرات را انتخاب کنید. دقت کنید که هیچ کدام از موارد موجود در بخش مدیریت وردپرس را نباید تغییر بدهید.

بعد از انجام مراحل بالا برای شما یک فایل htaccess. جدید ایجاد می شود که دارای قوانین بازنویسی خوب و مناسبی است. در صورتی که هنوز هم با خطای خطای 500 Internal Server Error روبه‌رو می شوید، از روش های زیر استفاده کنید.

روش دوم: افزایش میزان محدودیت حافظه PHP

در صورتی که به هنگام ورود به بخش مدیریت وردپرس و یا آپلود تصاویر در wp-admin با ارور سرور ۵۰۰ موجه شدید، باید محدودیت حافظه PHP را افزایش دهید. برای انجام چنین کاری مراحل زیر را انجام دهید.

گام اول: در محله ی اول باید یک فایل متنی خالی ایجاد کنید. نام این فایل را php.ini بگذارید.

گام دوم: در فایل ایجاد شده، کد memory=64MB را قرار دهید و فایل را ذخیره نمایید.

گام سوم: حال باید فایل ذخیره شده را در پوشه /wp-admin/ اپلود نمایید. برای این کار می توانید از FTP استفاده کنید.

با انجام مراحل بالا، محدوده ی حافظه PHP افزایش می یابد. افزایش این محدوده، ارور سرور ۵۰۰ را به طور موقت برطرف می سازد و در صورتی که تمایل به رفع کامل این خطا دارید، بابد علت اصلی محدود شدن حافظه را پیدا کنید.

از دلایل محدود شدن حافظه PHP می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • یک پلاگین کد گذاری شده ضعیف
  • یک تابع قالب (theme function)

برای اینکه بتوانید به آسانی علت اصلی محدود شدن حافظه PHP را بیابید، می توانید از شرکت هاستینگ وب خود کمک بخواهید. این شرکت log سرور شما را به دقت مورد بررسی قرار داده و مشکل اصلی را به شما نشان می دهد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر سری به آموزش برطرف کردن ارور Memory Exhausted وردپرس و افزایش حافظه PHP بزنید.

در صورتی که برطرف سازی محدودیت حافظه نام برده منجر به رفع ارور سرور ۵۰۰ نشد، می توانید از روش های دیگری استفاده کنید که در ادامه به بیان آن ها می پردازیم.

روش سوم: غیرفعال کردن تمامی پلاگین های وردپرس

احتمال ایجاد خطای سرور ۵۰۰ به علت اختلال در یک پلاگین وجود دارد. حتی ممکن است در شرایطی چندین پلاگین نتوانند در حضور یک دیگر به درستی فعالیت مربوط به خود را به انجام برسانند و منجر به ایجاد اختلال در سرور و بروز خطای 500 Internal Server Error شوند.

روش سوم برای رفع خطای 500 Internal Server Error

روش سوم برای رفع خطای 500 Internal Server Error

گام اول: در بخش تنظیمات به قسمت پلاگین ها مراجعه کنید.

گام دوم: حال برای حل مشکل باید تمامی پلاگین های وردپرس را غیرفعال کنید.

گام سوم: بعد از غیرفعال سازی تمامی پلاگین ها باید دوباره به ترتیب آن ها را فعال نمایید.

گام چهارم: بعد از فعال کردن هر پلاگین بروز خطای سرور ۵۰۰ را بررسی کنید. اگر یک پلاگین دچار اختلال بود، آن را حذف نموده و سازنده ی آن را از این مشکل با خبر سازید.

روش چهارم: فایل های وردپرس را دوباره بارگذاری نمایید.

در صورتی که هیچ کدام از پلاگین ها دچار اختلال نبودند، باید در هاست وب سایت خود پوشه های wp-admin و wp-includes را دوباره بارگذاری کنید. در صورت پاک کردن این فایل ها هیچ یک از اطلاعات شما پاک نخواهد شد؛ بنابراین با خیالی آسوده به انجام مراحل زیر بپردازید:

روش چهارم برای رفع خطای 500 Internal Server Error

روش چهارم برای رفع خطای 500 Internal Server Error

گام اول: در ابتدا باید فایل وردپرس را از سایت مربوط به آن یعنی WordPress.org دانلود نمایید. پوشه ی دانلود شده به صورت فشرده و در فرمت زیپ در سیستم شما ذخیره می شود.

گام دوم: حال باید به وب سایت وردپرس خود وصل شوید. برای انجام این کار باید از سرویسFTP  استفاده نمایید.

گام سوم: بعد از وصل شدن به وب سایت وردپرس به بخش روت آن بروید. در این بخش پوشه های wp-admin، wp-includes و wp-content را مشاهده خواهید نمود.

گام چهارم: حال روی پوشه های نام برده با موس خود راست کلیک نمایید و در صفحه ی کوچک باز شده مورد Upload را انتخاب کنید.

گام پنجم: در این مرحله سرویس FTP پوشه ها را به سرور شما منتقل می کند. سپس روی صفحه کامپیوتر سوالی تحت عنوان   “you would like to overwrite the files” (آیا می خواهید فایل ها را بازنویسی کنید) به نمایش گذاشته می شود‌. شما باید در پاسخ به این سوال به ترتیب روی موارد Overwrite و Always use this action کلیک نمایید.

گام ششم: بعد از انجام مراحل بالا، فایل های قدیمی به وسیله ی FTP client حذف شده و فایل های جدید روی سیستم شما اپلود می شوند. در صورتی که در فایل های قدیمی اختلالی وجود داشته باشد، با حذف شدن آن ها ارور سرور ۵۰۰ نیز برطرف خواهد شد.

روش چهارم برای رفع خطای 500 Internal Server Error

روش چهارم برای رفع خطای 500 Internal Server Error

در نهایت اگر هیچ کدام از روش های مطرح شده برای برطرف کردن خطای 500 Internal Server Error کافی نبود، باید با تیم پشتیبانی شرکت حمایت کننده ی هاست خود تماس بگیرید و از آن ها بخواهید که سرور logs شما را مورد بررسی قرار دهند. این کار دلیل اصلی خطا را برای شما نمایان می سازد.

منبع : wpbeginner

پست های مرتبط

4 دیدگاه برای “آموزش رفع خطای 500 Internal Server Error در وردپرس

  1. محمد ابراهیم صادقی گفت:

    به نام خدا

    با سلام و احترام؛

    برای دانلود فایل های آپلود شده توسط گرویتی فورمز از دایرکتوری مربوطه وقتی آدرس فایل را در بروزر میزنم خطای Internal Server Error میده
    توی ارور لاگ هم که چک کردم خطا این بود
    .htaccess: Option ExecCGI not allowed here
    پیشنهادی هم که عموما داده بودن اضافه کردن این کد به فایل htaccess. گرویتی فورمز بود

    Options All
    AllowOverride All
    Order allow,deny
    Allow from all

    ولی باز هم همون خطا را میداد
    چجوری میشه این مشکل را مرتفع کرد؟

    1. سلام. روش اول و سوم این مقاله را چک کردید؟ یکی از این دو روش باید حتما جواب بدهد.

  2. shahram69 گفت:

    سلام مرسی از سایت خوب شما
    بنده در حال راه اندازی سایت هستم فایل داخل wp-content رو به فایل public html انتقال دادم بعدش تموم برگه ها و نوشته ها ارور 404 رو میده به حالت اول هم برگردوندم بازم درست نشد . امکانش هست راهنمایی بفرمایید ؟

    1. سلام. اگر تمام فایل ها را به حالت قبل برگردانده باشید نباید مشکلی باشه ولی یکبار در تنظیمات=> پیوندهای یکتا روی ذخیره کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید